Everything about Japan.

 

Aloldalak

 
Játszótér

 

Szólánc
Álomvilág
Fanfic írás
Ki lehet ez?
Végtelen történet

 
A hét képe


A kívánságok valóra váltak, a darumák égetésre várnak.

 
Chat

SZABÁLYOK:
- Ne hirdess!
- KETTEN VAGYUNK!
- Ne itt kérj szavazást!

 
Elite affiliates

 


vár: goldcrystals.gp

14/20
Jelentkezhetsz, de nem biztos, hogy kikerülsz.

 
Top affiliates

//everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1250449924_05203.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1253893736_05588.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1254569788_06519.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1256753813_04732.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1262438622_00118.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1267809583_03043.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1269710892_09040.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1269968829_00228.png
//everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1283013744_05506.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1282577337_04871.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1283013745_01377.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1283013743_05824.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1288804027_07386.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1288804027_01432.png


Rengeteg hely!
100%, hogy kikerülsz!
Képre vár: Mea

 
Lájkolj minket!

 
Szavazás
Hogyan találtál rá az oldalra?

gportal.hu
Facebook
Google
Más G-Portálos oldal
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 01.13. ~ Gyaru alapok, haj >>>
01.06. ~ Minamata-kór >>>
12.26. ~ Frissült az ajánló
 ~ Megnézhető az Usagi Drop >>>
08.01. ~ Ismertető: Ouran High
              School Host Club >>>
07.09. ~ Ismertető: Death Note az
              utolsó név >>>
07.09. ~ Városok/Hokkaido >>>
07.07. ~ 2 új manga ismertető >>>
07.05. ~ Hachiko története >>>
07-04. ~ Ikonok >>>
07.04. ~ Megnézhető animék >>>
07.03. ~ 2 új cikk  >>>
07.02. ~ Befejeződött az átalakulás
06.25. ~ Új design: Kana Nishino

 

 

Rozen Maiden
 

Rozen Maiden

 

Eredeti cím: ローゼンメイデン
Angol cím: Rozen Maiden
Egyéb címek: Meitantei Kun-Kun
Év: 2004
Epizódok száma: 12
Típus: anime, TV
Rendező: Kou Matsuo, Hazuki Mizumoto, Kenichi Kawamura, Kiyoshi Matsuda, Masahiko Ohta, Morio Asaka, Nanako Shimazaki, Shigetaka Ikeda, Takeo Takahashi, Takeshi Yoshimoto, Tomoki Kobayashi
Zene: Shinkichi Mitsumune
Hossz: 24 perc/epizód
Első sugárzás Japánban: 2004. 10. 07.
Műfajok: kaland, dráma, vígjáték, természetfeletti
Témák: babák, lolita, szupererő
Hivatalos honlap: Rozen Maiden

 

 

 

 

Történet

Sakurada Jun nővérével él egy házban, iskolába sem jár szociális problémái miatt. Képes az egész napot a szobájában tölteni, és ilyenkor legtöbbször számítógépezik. Különleges (vagy inkább furcsa) tulajdonsága, hogy szabadidejében különös, elátkozott dolgokat vásárol, főként az interneten. Egy napon érkezik egy csomag, amelyben egy dobozka van, a dobozkában pedig egy gyönyörű baba. A baba egyszer csak kinyitja a szemét, és életre kel. Elmondja, hogy Shinku-nak hívják és arra kéri Jun-t, hogy legyen a szolgája. Ahhoz, hogy a szolgája legyen, Jun-nak meg kell csókolnia a baba ujján lévő gyűrűt. A fiú elutasítja az ajánlatot, ám később mégis elfogadja, mert az élete forog kockán. Ettől a perctől Jun Shinku szolgája lesz, és innentől kezdődnek csak igazán a kalandok...

 

Szereplők

Sakurada Jun egy magának való, középiskolás korú srác, akit semmi sem érdekel, egyetlen időtöltése az, hogy már szinte rutinszerűen rendel különös, misztikus dolgokat az internetről. Iskolába nem jár, elég nehéz természet. Nővérével, Nori-val él, aki mindent megtesz öccséért, ám fáradozozásait Jun nem sokra becsüli. Egy napon egy különös dobozt rendel, amelyet kinyitva egy babát talál benne, ezt a babát Shinku-nak hívják, és Jun a "szolgája" (Shinku először így nevezi), médiumja  lesz. 

 

 

 

Shinku az ötödik Rozen Maiden baba. Nevének jelentése a francia "cinq" szóból ered, mely magyar megfelelője "öt". Képes játékokat életre kelteni. Szabadidejében szívesen teázik. Kedvenc TV-műsora a Kun-Kun, amiben egy kutya nyomoz és old meg ügyeket. 

 

 

 

 

 

Hinaichigo a hatodik Rozen Maiden baba. Gyerekes, aranyos és imádja az epret. Eredetileg Jun egyik osztálytársa, Kashiwaba Tomoe a szolgája, de később ez megváltozik.

 

 

 

 

 

 

Suiseiseki a harmadik Rozen Maiden baba. Van egy ikertestvére, Souseiseki. Souseiseki-vel együtt képesek gondozni az emberek "lélekfáit". Mindketten egy öregembernék élnek, akinek a felesége kómában van.

 

 

 

 

 

Souseiseki a negyedik Rozen Maiden baba. Suiseiseki ikertestvére. Suiseiseki-vel együtt képesek gondozni az emberek "lélekfáit". Mindketten egy öregembernék élnek, akinek a felesége kómában van.

 

 

 

 

 

 

Suigintou az első Rozen Maiden baba. Elszántan harcba keveredik minden babával, hogy megnyerhesse az Alice játékot, s ezáltal találkozhasson "apjával". (A rozen maiden babák így hívják a készítőjüket) Elsősorban Shinku-t szeretné legyőzni, és ezért mindent elkövet. Arrogáns, "kissé" szadista jellemvonásai vannak.

 

 

 

 

 

Sakurada Nori Jun nővére. Öccsével él. Szeretné, ha Jun átlagos tinédzserként járna iskolába, és nem lennének beilleszkedési gondjai. Nori-chan  minden idejét leköti, hogy öccséről gondoskodjon. 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek

Réges-rég egy Rozen nevű babakészítő elkészített egy különleges, 6 babából álló babakollekciót, amelynek a Rozen Maiden nevet adta. Rozen célja ezzel a "tökéletes lány" megalkotása volt. Miután a babák elkészültek, életet adott nekik és egy különleges erőt, a Rosa Mystica-t. Rozen rájuk bízott egy jatékot is, melynek neve Alice játék. Az Alice játék nem más, mint egy olyan játék, amely során a babák harc folytán elveszik egymás Rosa Mystica-ját. Amelyik baba az összes többi baba Rosa Mystica-ját összegyűjti, az Alice-szá változik és találkozhat "Apjával". (a Rozen Maiden babák így hívják megalkotójukat) A legtöbb baba már nem híve az Alice játéknak, azonban Suigintou ragaszkodik hozzá...

 

 

Opening & Ending

Opening: 

  1. ALI PROJECT - Kinjirareta Asobi

 

Ending:

  1. refio + Haruka Shimotsuki - Tomei Shelter

 

 
Ajánló

Könyv

A japán kapcsolat

 Endre, a reményteli ifjú magyar kutató délkelet-ázsiai útja nem csak gasztronómia meglepetéseket tartogat számára. Kiderül, hogy a vírusfehérjékkel kapcsolatos, háromdimenziós virtuális játéka olyan társaságba pottyantja, ahol a pénz és az erőszak az úr, és korántsem mindenkit a gyógyítás tiszta szándéka vezet.
Bővebben >>>

 Több

Anime


Usagi Drop

A harmincéves Daikichi nagyapja temetésén egy furcsa kislányt talál. Ez a lány, Rin valójában a nagyapa eltitkolt gyermeke. Rint senki sem akarja befogadni, ezért Daikichi úgy dönt magához veszi és így saját nagynénjét neveli. Az újdonsült apának most egyik napról a másikra kell megbírkóznia a szülőlét nehézségeivel.
Nézd végig online >>>

Zene


Sasaki Nozomi - Papepipupo

 
Linkajánló


A Kawasai International Culture Exchange Association remek módja a japán levelezőtárs kererésnek. Örök barátságok szövődhetnek e-mail-en és levelezésen keresztül.

 


Az AnimeAddicts Magyarország legnagyobb anime-manga fansub oldala többek közt közösségi funkciókkal ellátva. Ismertetők, letöltések, online mangák, minden ami az animézéshez kell.

 


A Japán Percek Nyelvlecke Blog segítségével  könnyedén elsajátíthatod a japán nyelvet. Az oldalon elsősorban nyelvleckéket találsz, de emellett kifejezéseket is megtanulhatsz.

 
Link us

 Több | Cserék

 

Everything about Japan      |      ©     2009-2012  

[C]ool[T]eam [A]nime TOP v2.0


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human