Everything about Japan.

 

Aloldalak

 
Játszótér

 

Szólánc
Álomvilág
Fanfic írás
Ki lehet ez?
Végtelen történet

 
A hét képe


A kívánságok valóra váltak, a darumák égetésre várnak.

 
Chat

SZABÁLYOK:
- Ne hirdess!
- KETTEN VAGYUNK!
- Ne itt kérj szavazást!

 
Elite affiliates

 


vár: goldcrystals.gp

14/20
Jelentkezhetsz, de nem biztos, hogy kikerülsz.

 
Top affiliates

//everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1250449924_05203.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1253893736_05588.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1254569788_06519.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1256753813_04732.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1262438622_00118.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1267809583_03043.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1269710892_09040.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1269968829_00228.png
//everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1283013744_05506.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1282577337_04871.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1283013745_01377.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1283013743_05824.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1288804027_07386.png //everything-japan.gportal.hu/portal/everything-japan/upload/636714_1288804027_01432.png


Rengeteg hely!
100%, hogy kikerülsz!
Képre vár: Mea

 
Lájkolj minket!

 
Szavazás
Hogyan találtál rá az oldalra?

gportal.hu
Facebook
Google
Más G-Portálos oldal
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 01.13. ~ Gyaru alapok, haj >>>
01.06. ~ Minamata-kór >>>
12.26. ~ Frissült az ajánló
 ~ Megnézhető az Usagi Drop >>>
08.01. ~ Ismertető: Ouran High
              School Host Club >>>
07.09. ~ Ismertető: Death Note az
              utolsó név >>>
07.09. ~ Városok/Hokkaido >>>
07.07. ~ 2 új manga ismertető >>>
07.05. ~ Hachiko története >>>
07-04. ~ Ikonok >>>
07.04. ~ Megnézhető animék >>>
07.03. ~ 2 új cikk  >>>
07.02. ~ Befejeződött az átalakulás
06.25. ~ Új design: Kana Nishino

 

 

Japán nevek

A nevek sorrendje:

Japánban, ugyanúgy mint nálunk, illetve Kínában és Koreában a keresztnév a vezetéknév után következik. Tehát ha valakinek mondjuk Sakura a keresztneve és Suzuki a vezetékneve, akkor Suzuki Sakura-nak hívják, nem pedig Sakura Suzuki-nak.

Vezetéknevek:

A legtöbb japán családnév 2 kanjit tartalmaz. Ezeknek a kanjiknak a jelentésük általában a természethez, a földrajzi sajátosságokhoz vagy az elhelyezkedéshez vezethető vissza, például: hegy (yama), fa (ki), rizsföld (ta), sziget (shima), falu (mura), híd (hashi), között (naka), alatt (shita), stb. A leggyakoribb vezetéknevek a Sato, Suzuki, Takahashi, Tanaka és Watanabe.

Keresztnevek:

A japán keresztnevek is általában 2 kanji-ból állnak. Ezeknek a kanjiknak a jelentése általában virágnevekre, a négy évszakra, természeti jelenségekre, a születés sorrendjére  (első fiú, második fiú stb.) vagy pozitív jellemvonásokra vezethető vissza, például: intelligencia, szépség, szerelem vagy fény.
Mivel sok kanjinak ugyanaz a kiejtése, az ugyanolyan kiejtésű keresztneveknek nem mindenképp ugyanolyan az írása. Például a "Yoko" keresztnévnek 5 gyakori írása van, a "yo" kanjitól függően.
Nem ritkán, egy személy neme meghatározható a keresztneve végződéséből. A -ro, -shi, -ya vagy -ora végződő keresztnevek általában férfinevek, a -ko, -mi, -e és -yora végződőek pedig általában női nevek.
A külföldiek neve általában katakanával van írva.

Elnevezések:

A japánok általában a vezetéknevükön hívják egymást. Csak a közeli barátaikat és a gyerekeket hívják a keresztnevükön. Az emberek ritkán hívják egymást csak a nevükön, egy elnevezést is hozzácsatolnak. Sok ilyen elnevezés van a nemtől, társadalmi helyzettől és kortól függően. A leggyakoribb elnevezések:

 • san: (pl. Sato-san)
  A legsemlegesebb és leggyakrabban használt elnevezés, szinte minden helyzetben használható. A nem közeli ismerősöknél használjuk, de hivatalos helyzetekben a san nem elég udvarias.
 • sama (pl. Sato-sama)
  A san udvariasabb formája, általában hivatalos helyeken és levelekben használják de a hétköznapokban túl udvarias. Istenek nevéhez is szokták csatolni.
 • kun (pl. Yusuke-kun)
  Közvetlen elnevezés, fiúkra és a nálunk fiatalabb férfiakra használjuk.
 • chan (pl. Megumi-chan)
  Közvetlen elnevezés, kisgyerekekre, közeli barátokra, családtagokra és lányokra használják.
 • sensei (pl. Sato-sensei)
  Tanároknál, orvosoknál és olyan embereknél használjuk akiknek magas végzettségük van illetve olyanoknál akik valamit tanítanak nekünk.

Seimei Handan:

A seimei handan vagy névdiagnózis a jóslás egy formája, melyekben a nevek játszák a fő szerepet. Az elmélete az, hogy hány vonal szükséges leírni a nevet. Sok szülő ezt veszi alapul gyereke nevének megválasztásához és a művészneveknél is ezt szokták figyelembe venni.

Névválasztás Japánban:

A japán szülők maguk kreálják meg születendő gyermekük nevét. Tudni illik, hogy Japánban egy karakternek több olvasata is lehetséges. Kiválasztják a nekik legjobban tetsző japán karaktereket valamint a nekik tetsző olvasatot, és az lesz a gyermekük neve. Ennek köszönhető az is, amikor egy japán kimondja a nevét, nem feltétlenül lehet tudni, hogy mi a jelentése. Ám, ha leírják kanjival, akkor egyből látják.
Néhány hangzatot azonban a japán törvény tilt, ilyen például az Akuma, aminek a jelentése ördög, démon. Bár, véleményem szerint nem sok szülő szeretné gyermekének ezt a nevet adni.

Írta: Chriss-kun
Névválasztás Japánban-t írta: Betty-chan
Névválasztás Japánban forrása:
Soós Viktória: Japán turistaszemmel c. könyv

 
Ajánló

Könyv

A japán kapcsolat

 Endre, a reményteli ifjú magyar kutató délkelet-ázsiai útja nem csak gasztronómia meglepetéseket tartogat számára. Kiderül, hogy a vírusfehérjékkel kapcsolatos, háromdimenziós virtuális játéka olyan társaságba pottyantja, ahol a pénz és az erőszak az úr, és korántsem mindenkit a gyógyítás tiszta szándéka vezet.
Bővebben >>>

 Több

Anime


Usagi Drop

A harmincéves Daikichi nagyapja temetésén egy furcsa kislányt talál. Ez a lány, Rin valójában a nagyapa eltitkolt gyermeke. Rint senki sem akarja befogadni, ezért Daikichi úgy dönt magához veszi és így saját nagynénjét neveli. Az újdonsült apának most egyik napról a másikra kell megbírkóznia a szülőlét nehézségeivel.
Nézd végig online >>>

Zene


Sasaki Nozomi - Papepipupo

 
Linkajánló


A Kawasai International Culture Exchange Association remek módja a japán levelezőtárs kererésnek. Örök barátságok szövődhetnek e-mail-en és levelezésen keresztül.

 


Az AnimeAddicts Magyarország legnagyobb anime-manga fansub oldala többek közt közösségi funkciókkal ellátva. Ismertetők, letöltések, online mangák, minden ami az animézéshez kell.

 


A Japán Percek Nyelvlecke Blog segítségével  könnyedén elsajátíthatod a japán nyelvet. Az oldalon elsősorban nyelvleckéket találsz, de emellett kifejezéseket is megtanulhatsz.

 
Link us

 Több | Cserék

 

Everything about Japan      |      ©     2009-2012  

[C]ool[T]eam [A]nime TOP v2.0


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!